Inspirationsutflykt

Idag blev det en liten tur till ett av mina favoritställen i närheten, Slättarps Gård. Ett underbart ställe där jag alltid hittar inspiration och alldeles för många saker jag vill ha. De har väldigt fina smycken, kläder och inte minst inredning. Hela gården är en sådan fin miljö. Varje gång jag kommer dit skulle jag vilja göra om vår egen gård i samma stil. Det är lite rufft med putsade väggar, betonggolv och bjälkar i taket. Den inredning de säljer är också i den stil jag själv helst föredrar. Mycket naturmaterial och saker med patina. Dessutom har de restaurang och café om man är sugen på något. Utflyktstips om ni är i närheten av Vellinge!

De hade massor av vårnyheter i ljusa milda toner, men även sådant man alltid hittar där i mörka, mustiga färger. De färgerna funkar året om för mig om man bara kompletterar med något mer vårigt.

Superhäftiga soffbord….

…och vackra balinesiska väggtavlor. Där låg även ”min” kudde från Day Home, upptäckte jag. Älskar randiga kuddar, särskilt nu när utesäsongen närmar sig.

Hungrig blir man när klockan passerat 12, så vi köpte oss varsin räksallad i den mysiga restaurangen. Den här räksalladen är bara SÅ god. Den innehåller alla mina favoritsmaker; avokado, mango, chili, koriander, färska räkor och krutonger på surdegsbröd. Plus en massa andra godsaker förstås. Allt svingat i en jättegod vinaigrette med örter och creme fraîche. Har själv gjort varianter av salladen hemma, både till skaldjur och till grillad fisk. Supergott! Liknande kombinationer är också väldigt goda att ha som fyllning i asiatiska vårrullar med glasnudlar som man dippar i en sötstark sås. Ja, om man skippar krutongerna förstås.

Fick verkligen hejda mina shoppingimpulser, men kom ändå hem med en kruka. Eller kanske snarare en urna, det framgår inte riktigt av bilden hur stor den är. Så länge hamnade den i vardagsrummet tillsammans med några kvistar som jag precis knipsade av från plommonträdet. De har massor av knoppar, så förhoppningsvis blommar de snart!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *