En helt vanlig dag

Vaknade tidigt till en gnyende hundvalp. Fort mat och sedan fort ut och kissa. Så ser inledningen av våra dagar ut numera. Tidigt på morgonen och sju dagar i veckan. Ja, livet med hund är verkligen som att ha skaffat en till bebis… Jobbigt, men mysigt.

Tog en snabb bild på soffan som fick sig en rejäl dammsugning igår och nya kuddar i rosa sammet som jag fyndade på H&M Home häromveckan. Igår tog jag mig äntligen till IKEA och köpte nya innerkuddar. Kommer kameran fram ska Enzo alltid försöka smyga med i bild. Men ska jag fotografera honom så vägrar han att sitta still. Så här kan det helt ocensurerat se ut. En bild med inte stylad hund i motljus och en bild bara inte stylad.

På tal om kuddar så hittade jag också jättefina kuddar på Indiska i min favoritfärg blått. Bara 99 kr med innerkudde, vilket fynd! De ska ut i orangeriet så snart jag bara hunnit vårstäda där.

Fortsätter jag min morgongranskning här hemma kommer jag till hallen som just nu är lite av ett sorgligt kapitel. Vi målade vitt när vi flyttade in, men jag vill gärna ha en mönstrad tapet här. Vitt är inte den mest praktiska färgen i en hall där hund vistas ofta och barn slänger smutsiga skor och tar på väggarna med leriga vantar. Ja, vi vuxna är väl inte helt oskyldiga heller. Trots våra stora garderober har de flesta saker en tendens att hamna på golvet, på hyllan eller i bästa fall bara slängda in i garderoben. Jag har kompletterat med några korgar för vantarna, men nu ska här snart röjas upp och alla vintergrejor ska bort. Behöver då stora korgar för dynorna som enkelt kan plockas in och ut till våra möbler nära dörren.

Vill också sätta upp kroklister där små jackor förhoppningsvis kan landa. Något jag som förälder insett är att det måste vara enkelt och bekvämt framför total ordning i en hall… Just nu finns inte riktigt tiden för en omtapetsering, men Enzo har hjälpt mig att prioritera frågan genom att dra av väven på väggen och gnaga på dörrposten under obevakade ögonblick. Typ när han är ensam eller som idag, det ljud som först väckte mig vid sextiden. Ganska befriande ändå med inte så stylade bilder. Inte så tillrättalagt och mer som de flesta av oss har det en helt vanlig torsdag.

På hallmöbeln står ett lite olyckligt olivträd. Jag har tidigare lyckats hålla liv i olivträd inomhus, men tycker det är ganska svårt. Det här har tyvärr fått vatten för sällan och är egentligen ganska dött. Kanske, kanske överlever det om jag ger det lite kärlek och tar ut det snart. Ett tips jag lärde mig var att man måste duscha olivträd inomhus, då de vill ha vatten även på bladen. Det har jag bevisligen inte gjort den här gången…

På tal om växter så brukar jag vara ganska duktig på att plantera om dem varje eller vartannat år. Nu har jag några kvar och inser att jag helt glömt bort den stackars pelargonen som fått övervintra i vårt arbetsrum. Ett arbetsrum som just nu inte är ett arbetsrum utan ett förråd för lite allt möjligt och en groplats för många av mina fröer. Stökigt och dammigt är den enklaste beskrivningen.

Så på dagens agenda står omplantering, fönsterputsning och städning. Tiden räcker bara inte riktigt till alla veckor, eller hur? Får vara nöjd om jag hinner något av det mellan jobb, hundrastning, utvecklingssamtal, innebandy och hundkurs. Sådana här dagar när hela huset har behov av lite kärlek får man inte glömma bort att andas och åtminstone ta en kort promenad i solen. Vem vet, imorgon kanske det regnar?

Följ mig gärna och gilla på:
20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *