Dansk avskalad harmoni

Fredag och snart är det ledigt igen, men helgkänslan har inte riktigt hunnit infinna sig. Har avklarat ett tandläkarbesök på morgonen och påbörjat urgrävning av rabatt nummer tre. Nu jobb och sedan står en playdate för Enzo på agendan. Jag säger det igen, att skaffa hund är som att skaffa barn… Men kan knappt bärga mig över att få se lyckan i hela Enzos kropp när fina Maja kommer hit igen för lite bus.

Apropå trädgården och våra gigantiska rabatter som blivit vårens projekt, så vore det egentligen kanske bra att göra en rabatt åt gången. Vår trädgård blir inte direkt snyggare och snyggare för varje vecka. Men med tanke på den senaste tidens kyla har vi inte riktigt vågat plantera ännu. Igår kom jag äntligen iväg till handelsträdgården och gjorde ett första inköp av ett gäng växter. I helgen ska det planteras samtidigt som vi fortsätter gräva, lägga kantsten och flytta vissa växter. Fördelen med så mycket som händer samtidigt är ändå variationen i sig. Tröttnar man på att gräva, kan man göra annat en stund. Eller byta miljö. Någon gång ska det väl bli klart. Hoppas på att hinna städa ut orangeriet i helgen också, ska isåfall fota resultatet.

Jag kollar gärna danska inredningsmagasin på nätet. Danska hem är ofta så fina. En mix av klassisk dansk design (har alla danskar minst en PH-lampa och Kubus-ljusstake??) och mycket vitt, svart och stilrent vilsamt.
I danska Boligmagasinet hittade jag det här fina hemmet. Här bor ett ungt par i en 200 kvm (!) stor villalägenhet i ett fantastiskt hus från 1902 i Lyngby.

Gillar verkligen den avskalade stilen som ger en rogivande stämning. Kolla takhöjden och fönstren… Vilken dröm!

Med den här blommande magnolian önskar jag er en riktigt trevlig helg! Hoppas vi får lika fint vårväder som utlovats.

Foton: Frederikke Helberg

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *