Om veckan

Äntligen helg! Ja, så känns det lite efter den här veckan som både haft sina ”ups and downs”. Det har varit tyst på bloggen ett tag och det beror främst på brist på tid och energi. Känns som om veckan gått i ett, med jobb och en massa privata åtaganden som möten och tandläkarbesök som alla hopats sig just under den vecka.

På detta har jag drabbats av en ofantlig trötthet. Kan tänka mig att det är som allergiker kan känna när naturen slår ut med full kraft. Så snart jag säter mig ner inomhus kan jag knappt hålla ögonen öppna och jag gäspar nästan oavbrutet. Konstigt… Det enda som hjälpt är att vara utomhus, då finns energin där som vanligt. Har därför försökt ta en eller ett par timmar varje dag i trädgården. Det underlättar ju också helgens arbete en del. Kanske har jag bara jobbat för mycket och sovit för lite.

Slutet av veckan har däremot varit en riktig höjdare. I torsdags var jag hemma hos jättetrevliga kunder som verkade nöjda med de förändringar jag föreslog i deras trädgård. Ska berätta mer om det snart. Fredagen var sedan en ledig dag för alla som jobbar i Danmark, så jag tog ledigt med min man. Vi började dagen med en promenad. Jag vet att jag visat det förut, men kan inte låta bli att göra det igen eftersom Skåne är så vackert just nu att det nästan gör ont. Vilken energikick att börja dagen i den här miljön efter allt regn och kylan som varit i veckan.

Vi har börjat städa växthus och orangeri. Här ska det snart odlas och i orangeriet ser vi fram emot många långa middagar med familjen och härligt sällskap.

Svag som jag är för krukor av olika slag, fick det bli ett nytt inköp som färgmässigt passar bra in i orangerimiljön. Här är nu nästan utslagna äppelkvistar. Får se om det hinner slå ut innan de vissnar, temperaturen blir vansinnigt hög härinne om solen ligger på.

Idag fortsätter vi arbeta i trädgården, börjar nu kännas som vårt andra jobb på all ledig tid. Snart hoppas vi vara klara så att vi kan fortsätta arbetet på baksidan av huset innan sommaren sätter igång. De flesta av årets hemmaprojekt var planerade under våren, så förhoppningen är att kunna vara lite mer ledig när sommaren kommer. Den här tiden på året är det nästan bara en förmån att vara ute hela dagarna på helgerna. Men visst är det också slitsamt. Ikväll kommer goda vänner på middag och vi ser fram emot en trevlig kväll och självklart måste vi kolla på Eurovision också. Heja Sverige!

 

Ha en fin fortsättning på helgen!

Följ mig gärna och gilla på:
20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *