Härliga helg

Så var det dags igen. För helg alltså. Just nu går veckorna i ett rasande tempo och vi har nästan mer ledighet än vardag. Härligt! En vacker bukett i vitt ger en fin helgkänsla. Den här låg utanför dörren när jag kom hem igår. Det var våra fina förra grannar som ville gratulera Tommy i efterskott, då de kom hem från en utlandsresa. Så snällt!

Den här veckan har det varit fullt upp med bland annat jobb, innebandyavslutningar och trädgårdsarbete. Har inte riktigt hunnit med bloggen, och än mindre hemmet. Nåja, får väl kavla upp ärmarna och röja lite här inne i helgen. Eller så håller vi oss mest ute och ignorerar röran inne.

Vår innergård börjar sakta med säkert ta form. Den stora rabatten som jag planterade klart för någon vecka sedan börjar ta sig något. Ser några justeringar jag ska göra, några växter som ska byta plats och grupperas om. Ganska enkelt att göra nu innan de rotat sig ordentligt. Men sedan ska de få vara i fred och sprida ut sig i rabatten. Hoppas jag iallafall. Alltid svårt att veta var det blir för lite och var man planterat för tätt. Det tar några säsonger innan det resultatet blir tydligt. Här stjärnflocka, en av mina favoriter med höga blommor i rosa toner.

I helgen har vi inga stora planer eller aktiviteter på gång. Blir nog mest att påta hemma i trädgården. Skulle vilja få den ena sidan klar snart så att vi kan fortsätta på baksidan. Kanske tar vi oss tid att åka in till Slottsträdgården i Malmö. I helgen är det Malmö garden show och det hade varit roligt att kolla in allt fint. Foton nedan tagna av Tomaz Lundstedt.

Här en kille som verkligen också kan konsten att njuta av stunden. Nio månader gammal tror Enzo fortfarande att han ryms att ligga på fotpallen. Blir istället lite soft häng, men det verkar å andra sidan inte bekomma honom. Ha nu en riktigt skön fredag. Kanske den allra bästa dagen på hela veckan.

 

 

 

Följ mig gärna och gilla på:
20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *